Logeren in Lot et Garonne

beeldenpark in Aquitaine, bed and breakfast, Agen
Kasteel met Beeldenpark

In het groene heuvelachtige Aquitaine, midden tussen Bordeaux en Toulouse op slechts 5 min. rijden van de A62 ligt het prachtige kasteel Château de Lagravade. 

 

De huidige eigenaars kochten dit 19de eeuws Kasteel in 2009. 

Vijf generaties lang was het het verblijf van de familie Bouet, die hen dan ook heeft bijgestaan om alles terug in originele staat te brengen. 

 

Via de familie Bouet hebben we interessante informatie gekregen die ons terug katapulturen naar het ontstaan van 'Le Grand Lagravade'. Zo hebben we de stamboom die teruggaat tot in 1680 en enkele andere leuke weetjes over het leven op het kasteel. 

 

 

 

 

Wat werd er gegeten op zondagmiddag 26 juni 1879 en wie was er aanwezig op het feestje georganiseerd voor de dertienjarige dochter Alice? 

 

Het is Charles Bouet, rechter en magistraat te Agen en later ook burgemeester van Layrac  die op 7 september 1867 de eerste steen legt. 

 

Charles en Marie Laure genieten heel erg van hun nieuwe residentie en op hun "Riant Castel" worden dan ook talrijke feestelijke maaltijden en recepties gehouden. Wilde dansfeesten worden georganiseerd in het grote salon tot groot plezier van 'toute la haute sociéte agenaise'.

 

Tegenwoordig en na een renovatie van twee jaar, werd het kasteel omgetoverd tot een Chambre d'hotes de Luxe.

Sinds juni 2014 wonen Natalie Magnin en David Vanorbeek samen met hun dochters Zamira en Mirte in het Kasteel.

 

Er zijn 4 ruime gastenkamers, elk met hun authentieke charmes en voorzien van alle hedendaags comfort.

Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Rust, bos en reeën zijn hier bijna dagelijkse ochtend-ingrediënten.

 

Een heerlijk, gezond en gevarieerd ontbijt wordt geserveerd in 'le grand salon' van weleer terwijl zijn prachtig uitgewerkte plafond u onmiddellijk weer even doet wegdromen. Wanneer iedereen uitgeslapen is mogen de muziekvirtuozen onder jullie zich wagen aan de goed gestemde piano, terwijl anderen genieten van hun koffie of thee op het terras in het zuiders zonnetje. 

 

Bij jullie aankomst wordt  een drankje aangeboden op één van deze plaatsen naargelang het weer en jullie 'goesting'.

 

In het sculpturenpark van 2ha kan je heerlijk wandelen en ontspannen terwijl je her en der de grote kunstwerken kan bewonderen van David, professioneel beeldhouwer. In het Kasteel zelf is er plaats voor kleinere sculpturen en Textielkunstenares Natalie heeft er haar atelier en haar Creaties hangen. Het project 'MetalloTextile' van het kunstenaarskoppel is niet alleen un art nouveau, maar tevens een interessante versmelting van tegengestelde materialen, van twee karakters, waarbij meteen duidelijk wordt dat de één de ander nodig heeft om volop te kunnen zijn. 

Kijk ook even op onze 'promotie-pagina', wij doen een leuk aanbod voor onze kunstliefhebbers. 

 

Door de ligging van Château de Lagravade is het kasteel een perfecte uitvalsbasis om de streek en haar gastronomie te ontdekken. Reeds vanaf het park kan je over een wandelweg lopen tot aan de samenvloeiing van de rivieren Le Gers en La Garonne. Een kleine wandeling in de voetsporen van Charles Bouet waarmee je een uur blij bent. 

 

De regio staat eveneens bekend als etappe op doorreis naar Santiago de Compostella. Op de grond van het Kasteel, met zicht op de mooie abdij van Layrac staat overigens nog een kruisbeeld als restant van een kapelletje dat vroeger diende als wegaanduiding naar Santiago de Compostella.

 

Bovendien zijn de fiets- en wandelroutes langs het pittoreske Canal des Deux Mers ( van de Atlantisch oceaan naar de Middellandse zee) bijzonder populair. 

 

Het Office de tourisme van Layrac ligt op wandelafstand.

Verschillende restaurants zijn er te vinden in Agen (8 km).

Je bent slechts op 5 minuutjes rijden van de autostrade A62 Toulouse- Bordeaux.

 

 

Natalie, David, Zamira en Mirte heten u van harte welkom.

Kasteel met Beeldentuin

Logeren bij Belgen

Natalie Magnin

  David Vanorbeek

 

Château-de-Lagravade

 

 

 

   ***

 

Bed and Breakfast

Chambres d'hôtes

Art

Parc de Sculptures

Atelier Textile

 

  ***

 

Layrac (Agen) A62

Bordeaux 130 km

Toulouse 110 km

 

Lot-et-Garonne (47)

Aquitaine

France

 

 

 0033(0)5 40 40 15 32

0033(0)6 17 77 17 58

 

 

Art-BnB

 Vegan-BnB

 

 

  ***

 

 

 

 

Art B&B Aquitaine Lot-et-Garonne

Nos Art Sites / Our Art Sites:

 

vanorbeek.com

metallotextile.com

 

 

 

OFFRE   -  OFFER

 

partage share deel